HTML

Amire szükségünk van

- Méz, instant kávé

- Homokzsák a szigetelt sátor rögzítésére nagy szélben                               
- Szőnyegek, szigetelők, amiken kint állni lehet
- ÉJJELI ŐRZÉS
- 95-ös benzin , üres kannánk van
- Meleg tea és szűrt leves (címkézzétek a termoszt, hogy tudjuk, mi van benne!)
- Gyümölcslevet és vizet most NE HOZZATOK, van bőven!
- Kérjük, hogy az otthagyott üres termoszokat vigyék el a tulajdonosok, nagyon sok van már! Megtöltve újra vissza lehet hozni.

- Kéztörlő kendő

Számlaszám

A tábor fenntartásához elfogadunk adományokat. A befolyt összeget a gázpalackok cseréjére, az aggregátorok működéséhez szükséges benzinre, a wc tisztítására, az aggregátorok és a lakókocsik karbantartására fordítjuk.

Számlaszám: 10918001-00000101-48460002 (UniCredit Bank)

Számlatulajdonos: Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete

A közleménybe kérjük írni: Éhségsztrájkoló demonstráció

Köszönjük a támogatást!

Friss topikok

  • Nagy Zltán (törölt): Hahó! Most ugyen beleírok?......na mindegy. Hurrá, már nem kelléhségsztrájkolni. De még mindig gba... (2012.02.03. 18:05) 12.nap
  • gt_: Tiszteletreméltó. Az olaszok szeretnek demonstrálni és igazuk is van. (2012.01.12. 03:55) Rómában ülősztrájkolnak a magyarokért
  • TrueY: @ehsegsztrajkolo: Persze, nyilvánvaló! Alapvetően az a gond, hogy az emberek többsége (a kormány é... (2012.01.09. 12:06) 20.nap
  • Néhay: Felhívom mindazok figyelmét, akik rokoknszenvvel figyelik a sajtószabadságért demonstrálókat: ma d... (2012.01.07. 16:13) Szimpátia-dobolás az éhségsztrájkolók mellett
  • bolemann: Tartsatok ki, most ti vagytok a demokrácia szigete. (2012.01.07. 12:59) 11. nap

2012.01.01. 18:03 ehsegsztrajk

Nagy Navarro Balázs beszéde

Alapító beszéd a budapesti Kossuth téren, 2011 december 31-én.

Drága barátaim, honfitársak, a Köztársaság polgárai!

21 nappal ezelőtt egy kieső óbudai telepen kezdődött meg a ma 22. napjába fordult éhségsztrájk a közmédia Kunigundai épülete előtt. 22 napja szakszervezeti vezetőknek a közszolgálati televíziók tisztességes munkatársainak és a hozzájuk csatlakozott civileknek azért kell éhezniük, hogy történjen meg a hírhamisítók, hírcsalók felelősségre vonása, legyen valódi elszámoltatás, álljon helyre a törvényesség a közmédián belül.

Eltökélt, becsületes és bátor civilek megmozdulása ez, akik saját egészségük kockáztatásával, egy kétségbeesett segélykiáltással akarták felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy gyalázatos, döbbenetes dolgok történhetnek meg büntetlenül a közmédiában, hogy persona non grata lehet közéleti személyiség vagy bárki, aki éppen nem tetszik a közmédia fura urainak. Ki hitte volna, hogy a rendszerváltás után 22 évvel 22 napja éhségsztrájkot kell folytatni azért, hogy ne hamisítsák meg tudatosan a híreket, hogy ne éljenek vissza a hatalommal, hogy ne párt és kormányszolgálati propagandaeszköz legyen a közpénzekből fenntartott média.

Az éhségsztrájk egy szakmai válságos pillanatra irányította rá a közvélemény figyelmét, ami egyben nyilvánvalóvá tette, hogy itt nemcsak a közmédia tisztességéről, nemcsak a sajtószabadság védelméről de a demokrácia alapjairól van szó.

Ezalatt a három hét alatt a következetes civil kurázsi megtörte a hallgatás falát, leleplezte a közmédia vezetőinek gátlástalanságát, a politikai irányítók arroganciáját.
Kiderült a felebaráti szeretet egyesek számára Szentestén emelt kordont, avós módszerekre emlékeztető kínzást, primitív leszámolást jelent.

Az éhségsztrájkolókat nem lehetett megtörni se fizikai fenyegetéssel, se ijesztgetéssel, se kordonok felhúzásával, se munkahelyük jogellenes elvételével.

Az éhségsztrájkolók mindvégig békés eszközökkel és következetesen képviselték követeléseiket, amelyeket részben teljesítettek.

Az éhségsztrájk hatodik napján távozott az élő terrort megtestesítő Élő Gábor hírigazgató és leváltották a hírhedt hírmanipulátor Papp Dánielt egyik főszerkesztői posztjáról. Kiderült, hogy jogosak voltak követeléseink, kiderült, hogy lám tudták hol kell keresni az igazi felelősöket.

Maradtak ugyanakkor a helyettes végrehajtók , a kézi manipulátorok Német Zsolt és Hegedűs István és egyelőre még helyükön vannak a jogsértéseket eltűrő vezetők Böröcz István és Belénessy Csaba.

A közmédia gyalázatát még nem sikerült letörölni arcunkról.

Mindenki előtt nyilvánvalóvá vált, hogy ezek az emberek csak a regnáló hatalom jóváhagyásával maradhatnak posztjaikon, hiszen kormányoldalról senki sem követelt vizsgálatot, felelősségre vonást.

Elképesztő, hogy a nyilvános leleplezés ellenére a közszolgálati média tovább folytathatja manipulációját, miközben a rendkívül vitatott médiatörvénnyel létrehozott szuperhatáskörű hatóságnak egy szava sincs a történtekről.

Miközben sérül a sajtószabadság, sérül a polgárok tájékozódáshoz fűződő joga rohamléptekben építik le a jogállamiság alapjait. Visszamenő hatályú törvénykezés, szerzett jogok elvétele, magánnyugdíjak lenyúlása, rokkantak és fogyatékosok megbélyegzése, korengedményes és előrehozott nyugdíjak megszüntetése szinte nincs nap újabb jogfosztás nélkül.

A társadalmi és szakmai párbeszéd hiánya, a szavazógéppé süllyesztett törvényhozás, a fékek és ellensúlyok rendszerének sziztematikus felszámolása, a hatalmi arrogancia, a független intézmények megszállása vagy hatáskörének csökkentése a demokrácia létét veszélyezteti.

Nem engedhetjük, nem tűrhetjük.

2011. december 31-én a hatályos alkotmány utolsó napján el kell gondolkoznunk mi történi velünk, miként juthattunk ide, kinek a felelőssége ez, hol a politikai elit, hol a társadalom hol az egyén felelőssége, és mi tehetünk mi civilek, hogy ez a helyzet megváltozzon.

Megyőződésem, hogy az elmúlt két évtized politikai hazugságai, a politikai elit arroganciája, a kisemberek semmibevétele , megalázása, kiszolgáltatott helyzete a politikai pártok egy rsze által tudatosan gerjesztett gyűlölködés, megosztás az, ami megdermeszti a mai magyar társadalmat.

Barátságokat, családokat, szervezeteket dúlt szét ez a gyűlölkődés, ami miatt nem elég erős a szolidarítás, az együttérzés, ami miatt nem háborodunk fel csak legyintük az újabb hazugságokon, az újabb önkényen.

A demokrácia igazi halála nem az, amikor az önkény meg akar fosztani tőle minket, hanem amikor ellenállás nélkül lemondunk jogainkról nem teszünk semmit jogaink védelmében.

A politikai gazdasági elit , jelenlegi kormány hatalom éhsége mellett nem megkerülhető az egyén felelőssége sem, miért tűrjük a jogtiprásokat, miért nem emeljük fel a szavunkat, ha hamisításra, csalásra utasítanak. Miért választja a többség a megalkuvást, és viseli el inkább szégyenérzéssel a megaláztatást.

Ne tűrjük, ne hagyjuk!

A mai rendezvényre jövet sokaktól hallottam, hogy támogat minket, de nem lesz itt, mert fél, félelem üli meg a lelkeket. Egy volt tanítványom azonban még ennél is döbbenetesebb dolgot mondott külfölföldre készül, és nem akar mélyebben ezzel az országgal foglalkozni.

Mi történik itt, hova jutottunk, ha a fiatalok inkább másutt keresnek boldogulást.

Miért legyintenek sokan, miért mondják azt, hogy a pártoktól, a politikától már nem várnak semmit.

Az éhségsztrák nem mehetett volna tovább ha nincsenek önzetlen támogatók, ha nem kapjuk a meleg italokat, meleg ruhákat, lakókocsikat, ha nem jönnek oda százak és százak, sokan több száz kilométert is utazva.

Nyilván az éhségsztrájk egy kétségbeesett eszköz, amivel csak nagyon ritkán élhet az ember, A cél soha sem az volt, hogy emberi életeket veszélyeztessünk, hogy valakinek maradandó egészégi károsodása legyen. Ezért jelentettük be a gördülő éhségsztrájkot, és ezért váltják le fokozatosan az önkéntes éhségsztrájkolók a régebben belépetteket. Ezért fogunk Arankával mi is félreállni.

Látjuk, hogy a továbblépés a hatalom ellenállása miatt a régi eszközökkel már nem lehetséges, a közmédia 2011 decemberében végérvényesen megszűnt a közt szolgálni, a szakemberek jelentős részét megalázóan és sokszor jogsértően elküldték, a hírcsalók ellen fellépőket megfenyegették, vagy utcára tették. A bent maradókat kizsigerelik, és félelemben tartják, az érdekvédőket megosztják vagy megveszik.

A jelenlegi közszolgálati média a regnáló hatalom propagandaeszközévé silányult.

Változtatásra csak egy alternatív média rendszer kiépítése lehet a válasz, hiszen a politikai komisszárokat, ejtőernyősöket elmozdításuk esetén hasonlóak követik.

A Tiszta Kezek Mozgalma a civilekre, az alulról jövő kezdeményezésre épít, ha felülről megpróbálják lebontani a demokráciát, elvenni tőlünk az alkotmányt, megfosztani minket a sajtószabadságától, akkor mi ezeket az értékeket alulról újból felépítjük,

Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a közintézményeket, megfosszanak bennünket a közmédiumoktól.

Az éhségsztrájkkal sikerült áttörnünk a hallgatás falát, a civilek támogatásával a kordonok is ledőltek. Lassan, de biztosan a félelem is elmúlik, egyre többen vagyunk és egyre többen mondjuk azt, hogy

Elég volt, nem hagyjuk.

Tiszta kezek ledöntötték a kordont, tiszta kezek megvédik a sajtószabadságát és megerősítik a demokráciát.

Ahhoz, hogy a társadalom széles tömegei is mellénk álljanak az egész közélet megtisztítása szükséges, hogy elhiggyék mi nem a hatalomra törünk, a mi célunk egy tisztességes, demokratikus, európai Magyarország megteremtése, ahol az emberek szeretnek élni, ahonnan nem elmenni , hanem boldogulni akarnak.

Korrupt rendszerben nem érvényesülhet a jogállam, nem gyakorolhatók valójában a demokratikus szabadságjogok.

Ezért Olaszországhoz hasonlóan nálunk is szükség van a közélet jogállami eszközökkel történő megtisztítására, a levitézlett gazdasági és politikai elit leváltására és korrupt emberek felelősségre vonására.

Becsületes közszolgákat, valódi demokráciát, kirekesztés nélküli társadalmat, erős civil szférát szeretnénk.

Elég volt a hazugságokból, a megaláztatásból , szerzett jogaink elvételéből, elég volt a megfélemlítésből, elég volt az önkényből!

Elég volt!

A Kunigunda utcában elindult civil tiltakozás meghátrálásra kényszerítette a közmédia kiskirályait , bebizonyította, hogy társadalmi összefogással, szolidarítással az önkény nem tud mit kezdeni.

Nagyon fontos, hogy ma a hatályos Alkotmány utolsó napján fogjuk meg egymás kezét, érezzük, hogy együtt erősek, legyőzhetetlenek vagyunk.

Éljen a Tiszta kezek Mozgalma.
Éljenek az éhségsztrájkolók.
Éljen a sajtószabadság.
Éljen a demokrácia!
Éljen a Magyar Köztársaság!

Szólj hozzá!

Címkék: balázs kossuth tér tiszta kezek mozgalom


A bejegyzés trackback címe:

https://ehsegsztrajk.blog.hu/api/trackback/id/tr343511632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása